Saturday, December 7, 2013

Terjah Banjir – Penyerahan Barang Sumbangan Untuk Mangsa Banjir Pantai Timur

Tarikh: 05 Disember 2013
Lokasi: Padang Serai, Kulim, Kedah

Berikutan keadaan banjir yang semakin meruncing di pantai timur terutamanya di Kemaman pada hari ini (5hb Disember 2013), pihak NGO Pembela telah mengambil inisiatif untuk melancarkan Tabung Derma Kilat bagi pembelian barangan keperluan asas.

Sehingga jam 7.00 petang tadi, sejumlah RM1013 telah berjaya dikumpul hasil sumbangan dari ahli Pembela, warga kerja OSRAM termasuklah Geng Meja Panjang OSRAM PEN1, Geng OSRAM Otai serta Rel & FA Crew. Selain itu rakan-rakan dari Penjejak Gunung/ HTU, rakan rakan dari Seram Trekkers Crew (STC) dan lain lain juga turut memberikan sumbangan.

Barangan keperluan yang dibeli ialah hampir 300 buku pelbagai jenis roti buku dan dikumpulkan di Sg Petani. Tepat jam 8.30 malam, konvoi warga Pembela yang berjumlah 16 orang termasuk ahli keluarga dan kanak-kanak telah bertolak ke Padang Serai untuk bertemu dengan wakil Wargakilang.

Majlis penyerahan telah berlangsung dengan selamatnya d Padang Serai pada jam 9.45 malam dan telah diterima sendiri oleh YDP Wargakilang iaitu En. Monier. Selain barangan tersebut, sejumlah kecil wang tunai juga telah diserahkan untuk pembelian barangan keperluan lain.

Beliau dan seorang rakan lagi dijangka akan bertolak pada awal pagi (06hb Disember) dan menuju terus ke Bandar Kemaman. Semoga perjalanan beliau ke sana akan dipermudahkan dan adalah diharapkan pemberian serba-sedikit ini akan dapat meringankan beban mangsa-mangsa banjir. Terima kasih buat semua yang terlibat.
 
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails