Monday, May 25, 2015

Misi Bantuan Kemanusiaan Mangsa Banjir Pantai Timur - Trip Kedua: 09 ~ 11 Januari 2015 (3H2M)


Trip Kedua: 09 ~ 11 Januari 2015 (3H2M)

Alhamdulillah, misi bantuan mangsa banjir telah selamat disempurnakan.Kesemua konvoi dan peserta misi bantuan selamat pergi dan balik dalam perjalanan yang mengambil 3 hari 2 malam dan sejauh hampir 700km.

Menempuh kegelapan diiringi kedinginan gugusan Banjaran Bintang & Banjaran Titiwangsa, sebanyak 16 buah kenderaan terdiri daripada Team PEMBELA, MAYC, GKKnK, SUA, MBD Kuala Muda serta Kedah Livinian penuh dengan muatan sumbangan termasuklah makanan, minuman, ubat ubatan, pakaian dalam wanita, lampin pakai buang, dapur memasak, sejadah, naskah naskah Al-Quran, telekung, kain batik, kain pelikat, barang barang pertukangan, peralatan persekolah, toto, rice-cooker dan lain lain memulakan perjalanan dari Sungai Petani ke kawasan bencana banjir sekitar Kuala Krai, Kelantan.

Kawasan yang dilawati dan pemberian sumbangan adalah sekitar Kampung Pemberian, Kampung Manjor Dalam, Kampung Kuala Nal serta sekitar kawasan pekan Kuala Krai.

Rumah runtuh, kediaman 'hilang' dari tapak asal, tanah runtuh, kerosakan tanaman serta harta benda, mangsa kesejukan serta kelaparan menjadi umpama fenomena biasa yang dapat dilihat sepanjang perjalanan.

Sesunggahnya musibah yang menimpa adalah amat teruk sekali. Kemusnahan yang tiada upaya diucapkan dengan kata kata, kerosakan yang sukar digambarkan, hanya kesedihan yang berpanjangan mengenangkan nasib nasib mangsa banjir ini.
Kami dari pihak PEMBELA serta rakan rakan NGO yang lain melahirkan rasa simpati buat semua mangsa banjir yang terlibat. Moga bertabah dengan ujian yang menimpa.

Moga moga sumbangan ini sedikit sebanyak dalam membantu. Marilah kita berdoa agar mereka terus tabah dan dipermudahkan segala urusan.

#PrayForPantaiTimur

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Related Posts with Thumbnails