Thursday, February 27, 2014

Perasmian Pusat Aktiviti Kanak Kanak (PAKK) Flat Paya Nahu, Sungai Petani, Kedah

Tarikh: 25 Jan 2014
Lokasi: Sungai Petani, Kedah Darulaman

Hasil dari aktiviti gotong-royong melibatkan JKM Kuala Muda, GKKnK, PEMBELA, MPSPK dan lain lain di Tadika Perpaduan Flat Paya Nahu Sg. Petani pada minggu lepas, pada hari ini pelancarannya sebag...ai Pusat Aktiviti Kanak-Kanak (PAKK) telah disempurnakan oleh YB Datuk Suraya bt. Yaacob dalam satu majlis yang bernama Program Jalinan Murni Semarak Budi.

Majlis yang bermula jam 4.30 petang ini turut dihadiri oleh pemangku Pengarah Kebajikan Masyarakat Negeri Kedah, En. Ahmad b. Rashid yang telah memberikan ucapan aluan, sebelum ucapan perasmian oleh YB Datuk Suraya. Selain itu penyampaian kad keahlian kepada kanak-kanak terpilih serta plak penghargaan kepada wakil-wakil jabatan serta pertubuhan yang terlibat dalam aktiviti gotong-royong turut diadakan.

Selepas sesi ucapan, para tetamu VIP telah meluangkan masa untuk melawat pusat aktiviti yang baru tersebut. Majlis kemudiannya ditamatkan dengan jamuan ringan dan sesi bergambar.

Program yang berjalan dengan lancar ini merupakan hasil dari kerjsama yang diberikan oleh semua pihak yang terlibat iaitu Pejabat JKM Daerah Kuala Muda, MPSPK, Jabatan Penerangan Daerah Kuala Muda, Jabatan Perpaduan, Pertubuhan Belia Amanah (PEMBELA), Rukun Tetangga Flat Paya Nahu, GKKnk serta Iriesh Butik Pengantin. Tahniah serta terima kasih buat semua yang terlibat.


Disediakan oleh:
SukriKamis / Azhan Jamaludin
Team PEMBELA

No comments:

Related Posts with Thumbnails